top of page

Eline Van Diggelen

Eline van Diggelen (Leidschendam,1982 ) is regisseur, researcher en programmamaker.

Ze maakt levendige, muzikale, kwetsbare films die met je emoties en zintuigen spelen. Eén van de hoofdthema's in haar werk is menselijke aandacht als een beperkte maar waardevolle bron. Film helpt haar om filosofische vragen te onderzoeken over onze diepste waarden en en drijfveren.

 

Haar nieuwe korte documentaire Nij Each, over het liefdevolle en ambachtelijke maakproces van een oogprothese, is in 2022 uitgezonden bij de NPO en Omrop Fryslân. Eerder werkte ze voor verschillende opdrachtgevers zoals de VPRO, EO, KWF en Leeuwarden-Friesland culturele hoofdstad van Europa 2018.

 

Eline studeerde muziektheater aan het conservatorium van Rotterdam ( 2001) en studeerde in 2008 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht ( regie documentaire ). Op dit moment werkt ze als maker, researcher en redacteur. Ze werkt ook als coach met studenten en filmmakers en deelt graag haar kennis en enthousiasme voor het maken van films op basisscholen. Ook is ze als programmamaker betrokken bij het Friese Huiskamerfilmfestival. Ze is moeder van twee jongens en woont samen met haar partner in Leeuwarden.

bottom of page